Monday, January 5, 2015

kejutan kecil tapi bermakna

assalamualaikum semua...

salam isnin everibodiiii.yahoo..no monday blues.arini sy cuti ganti setelah bertungkus lumus utk pesta konvokesyen last year.(last bunyi cm lama sangat padahal baru 2 minggu lepas..hihi).
pejam celik, pejam celik da 2015.ya allah cepatnya masa..maka bertambahla usia.lg 2 taun nk 3 series ni.acaner ni..huhu..paling best sambutan new year baru2 ni ialah dengan tibe2 college bagi cuti new year  tu.xtually memang sepatutnya perak cuti umum.tp disebabkan student nk melapor masuk kolej so semua cuti dibekukan.tp good news is semester baru will start on 12hb1 yeay2!!!semua boleh cuti...2hb2 terus apply cuti.kite da super excited..suddenly hubby ckp die mybe xcuti n stay je kat bangi.ok..sorang2la bercuti da perak..*sad*

around 6pm kol hubby...

"b..b kat ner tu?b balik sini(perak) x?ayang da apply cuti nanti boleh jalan2"..kata ku dengan penuh harapan...

"b baru balik office ni.xbalik perak kot..ahad interview ptd.."hubby balas pertanya dengan penuh kenyakinan...

*hah!*

ok,baiklah.fine...dari dalam bilik terus masuk dapur.amek bawang nk kupas konon nak masak maggi la.yeala tengah frust kot.hahaha..bad habit time frust ialah makan maggi then letak cabai banyak2...huhu.tengah khusyuk dan tawaduk kupas bawang tetibe..

"yang!!!!!suara garau dr belakang.

ya allah.melompat2 kite..dengan pegang pisaunya lagi nasib baik xbaling pisau tu.terkejut yang amat..macamana la boleh tak perasan langsung.rupanya lepas solat  dalam bilik tadi suami da smpai rumah,masuk senyap2..memang menjadi betul sampai tak perasan pun.hubby pun senyap2 da apply cuti awal2 balik perak holiday sama2.ya allah..rasa happy n terharu sangat.surprise yang menjadi dr suami.hihi...betulla sekecik2 n sesimple2 surprise pun boleh buat  kita rasa happy n bahagia sangat kn..x semestinya nak kene bawak g paris o nak kene bagi hadiah mahal2.
cukupla orang tersayang ada dengan kita selalu dah cukup buat kita bahagia kn..


alhamdulillah taun ni da nak masuk tahun ke 3..da nak masuk  8 tahun perkenalan kita.
i'm so happy b..syukur alhamdulillah..
thanks for everything Allah..syukur untuk sebuah perhubungan yang indah.*jiwang jap..hihi*
semoga 10 tahun 20 tahun n berpuluh2 tahun akan datang kite tetap macam ni sampai bila2...amin.
insyaallah semoga tahun depan bertambah murah rezeki kita...


time ni kat krabi..elephant tracking..


kami 8 taun lepas..time ni masing2 kurus lg..hihi



0 orang terhebat:

Post a Comment

comment here!!

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails