Saturday, May 17, 2014

travelog: krabi


day 3

alhamdulillah..hari ke tiga di krabi kami siap2 bekfes kemudian kami check out hotel dan pindah ke hotel.konon xpuas jalan2 ke krabi akhirnye kami amek keputusan hari ketiga kite sambung cuti.kalau ikut plan asal sepatutnya hari ke tiga kami gerak terus ke hatyai.tapi encik hubby kata hatyai kust 2 hari pon ckup.krabi spend 4 hari.ok baiklah!

hari ke 3 kami sewa motor.dalam rm20 gitu kot utk 24jam,consider murahla kan..hari ni kami pusing2 aonang beach...krabi town puas2..hihi.time sewa motor tu passport dorang akan pegang tau..
aonang beach n krabi town dekat jer.dlm 30 minit gak ar..sambil2 cuci mata.bila lagi nk sampai krabi kn.







dekat mane2 traffic light mesti ade makhluk2 replika ni..xtaula ape motif...








ok da puas ronda2 town n pantai sampai tgahri.petang nye kami kayaking..yeay2!!!!best sgt...maklumla xpernah kayak sebelum ni..lenguh gak ar.tp best tau...hihi..ktorg pusing mangrove river.siap benti pastu panjat masuk gua ag.korang mmg kene cuba k...da puas pusing pulau meh pusing river lak...package die pon include makan gak.dlm 30 ke 50 gitu kot.lupa ar..mmg puasla.smpai dinihari baru ktorg balik bilik...penat gler kot...hotel yg ktorg baru pindah btul2 sebelah jalan utama.mlm2 layan lagu dlu la kat koridor sblum tido.happening die mmg xingatla.byk pub la kat krabi ni..mat2 saleh minah2 saleh suka la tue...








malamnye kami tidur awal esok awal2 pagi akan ade van jemput ktorg ke haytai lak...
ok abis da cerita di krabi..kejap je rasa.kat krabi banyak ag aktiviti best tau.tinggal siap budget je la..
sekali sekala ape salahnye..pergi berdua ngn encik suami..hihi




0 orang terhebat:

Post a Comment

comment here!!

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails