Tuesday, December 30, 2014

angin bayu membawa diriku...lost world of tambun

December 30, 2014 0 Comments

assalamualaikum...

entry kali ini pun sama la..edisi #campakbelakang gak..hihi.sebelum pindah ke perak kami sempat ke lost world of tambun.sebenarnya boleh dikatakan last minute punya plan.pagi sabtu tetibe terilhamla..jom p lost world..tupp..tupp..encik hubby kesayangan setuju.terus packing baju sikit2.cabut terus...dari putrajaya ke tambun xde la jauh sangat so nak balik hari pun xde hal sangat.dalam 3 jam da smpai tu pun drive rileks2 je..by the way lost world ni under sunway tau.so entertainment dalam tu ala2 sunway lagoon gak...
yang best kat sini berbanding sunway lagoon sbb tiket murah...hihihi...around below rm50 untuk dewasa..kanak2 kalau xseparuh harga jer.price boleh refer kat sini ye

lost world of tambun

tips untuk dapatkan tiket murah...kene rajin2 semak groupun atau website lain.kekadang ada promosi tau..tau...elakkan beli walk in ye.harga boleh dapat smpai 30-50% discount.
lagi satu kalau kita beli tiket thru online q untuk masuk tu singkat je.xde la kene q panjang kn..

depan pintu masuk lost world..tempat wajib bergambar...hihi
dalam lost world ade banyak sangat2 entertainment..tinggal check shedule je ngn peta besar tu.biasanya peta boleh ambil kat depan pintu before masuk ye.contohnya tiger show pukul 11 am and 3pm..feeding pet around kul 12pm kalau xsilap..yang pasti kene alert mase...ni contoh2 tarikan di lost world.


water park(of cos la..)

waterpark park contohnya cam water beach tu ada..masuk je mula2 kite terpandangkan waterfall beach tu..fuhh..teruja.besar tapi xsetanding sunway lagoon.then tasik/sungainya..cantik sangat.tapi nasihat kita uol jangan gelojoh terus mandi tau...first kene try game2 lain dulu.last sekali baru mandi.ktaorg aritu sampai je terus ternampak train apa lagi pusing2 la dlu tgok2 pe yang menarikkn..



amusement park



antar park yang besar sebab boleh tahan banyak gak mainan cam kapal besar tu.banyak game yg ada di genting highlands.okla kita bagi 5 bintang..hihi..budak2 confirm suka ni.ada satu game kuda pusing2 tu kn..cam best je tapi da terlajak usia cam xsesuai je naik..huhu.

lupe's adventure

ini adalah sejenis mainan rollercoaster yg mengelilingi bukit n waterfall.ok gak..gayat + cuak gakla mula2..time selekoh2 nya mcm nak terjunam kot.kalau baru pas makan main game ni gerenti boleh termuntah..hihi...tapi best gakla.aritu ktorg naik sampai 2x..


haunted chambers

aritu ktorg xmasuk sbb xcukup masa.kononya nak masuk pas main air.sekali da main air.masing2 penat..lapa...terus keluar je.banyak gak mainan yang ktorg skip aritu...tapi cam seronok gak.ala2 masuk rumah hantu kot..tapi tuk org2 penakut xsesuaila.nasib baik gak xmasuk..hihi

tiger valley

teruja sbb tgok 2 ekor harimau yg aktif..hihi..biasa kalau kat zoo asyik2 tidur je rimau ni bila nak bangun xtau la.tapi kat sini rimaunya aktif.nasib baik boleh tgok rimau buat show ag..berenang2..mandi..lompat2..makan2...bangus bawak anak2 ni..

TIGER FEEDING SHOW

Weekday:
3.00pm & 4.00pm
Weekend / School Holiday / Public Holiday:
3.00pm & 4.00pm

tin valley

bagus tuk tau sejarah..dari jauh teruja sebab nmpk replika gajah yang besar.hihi...
lokasi yang sesuai utk bergambar.tp dr pintu utama cam jauh sikit.better naik tren je kot.pusing2 semua tempat..


copy from website...

Tin mining is one of the oldest industries in Malaya and Ipoh “The City that Tin Built”, became the meeting point of all the commercial centers of the Kinta Valley.

Lost World Tin Valley aims to educate today’s generation in the rich heritage of tin mining in Ipoh. Hence the latest attraction in the form of a Tin Mining area which is equipped with a life-sized palung (sluice box), an original gravel pump monitor and a large area for young visitors to experience “Dulang Washing”(Tin Ore Panning) just like the good old days. Visitors can also learn about the history of tin mining and see real artifacts from the past at our Galleria.

tren d belakang yang banyak berjasa...encik hubby didepan yang banyak "maju kedepan"..hihi
hot spring&spa

favourite spot kami..banyak jenis kolam air panas.ada yang open n privacy..hihi..siap ada jacuzzi lagi tau..class sangat.kalau uols stay kat hotel lost world ni..waktu malam korang dapat free tiket masuk hot spring&spa tau..mmg berbaloi sangat.kami paling suka top of the world pool....privacy sangat.hihi...dengan mandi air2 suamnye..syokk..segar badan...hihi..crystal spa pun best sebab besar n also privacy gak cuma kedudukan kolam kat bawah sikit..memang xde kes berebut2la..kolam banyak jenis n besar.berendamla puas2...hihih



banyak ag tempat menarik dalam lost world contohnya swan lake,animal care centre,petting zoo,porcupine trail,team building park dan lain2..memang sehari mcm xcukup waktu je.memang berbaloi dengan harga tiket tu.dalam ketegori murah sangat.sempena dengan penanguhan tarikh bukak sekolah ni..ape kata ibu bapa bawak anak2 bercuti di sini..
.memamg tempat percutian yang menarik...



insyaallah sekarang dari putrajaya kami berpindah ke perak lak.maka makin kerapla ke sini lepas ni...hihi...


bye..bye...


Monday, December 29, 2014

entry yang terpendam langkawi part 1 ke

December 29, 2014 0 Comments

assalamualaikum readers semua....


entry kali ni sy nak story berkenaan trip ke langkawi.xgebang sangat pon agpon langkawi je kan..huhu.aritu time trip pun semua setel last minit baik dari segi hotel,makan,travel semua last minit.lagipun bila travel dalam malaysia xdela kita risau sangat kn.tiket ofcourse dari company mr tony.encik hubby yang belikan aritu.tarikh pun kene ngn birthday.kire cam birthday treat..kot..hihi
seingat saya flight pagi(da lama xingat kul bape).sampai je ngam2 bleh check in hotel.airport langkawi kalau kite tgok lebih kurang ngn bandung kot.kecik je tp yang best view pulau2 nya tersangat cantik.mmg uols wajib beli seat okey.kalau boleh seat yang tepi tingkap bru leh capture gambar dr atas awan.serius cantik sangat...



  memandangkan dr kl ag ktorg da deal kereta sewa ngn sorg member kepada member ni(sekarang jd husband die).ktorg sewa honda city sepanjang kat sana.dr pantai chenang ke kuah xtually kene lalu bukit marut ke ape tah nama bukit tu so mmg suggest sangat uol sewa keta yg best ckit..untuk keselesaan sendiri gak kn.sampai je airport da tercegat da die tunggu depan aiport.terus die (rizal) bawak kami ke tempat makan laksa area2 tepi airport..fuhhsss mmg terbaik laksa die.sedapppp...pandang kiri nmpk kapal terbang turun/naik..pandang kanan nmpk laut terbentang luas.mmg syiokkk...




setel urusan makan n ambil kereta terus ktorg berdesuppp balik hotel..yeay!!ktorang sewa 2 hotel..2 malam di sweet in hotel and 2 malam di mali perdana resort.dua2 hotel area pantai chenang.sebenarnya plan asal nak sewa 2 malam di pantai chenang n 2 malam di kuah.tp bila da baca review2 dr blog..rasanya better sewa kat area pantai chenang je.happening katanya...
kat kuah mybe untuk shopping bleh la gi tp sekejap2 je..holiday kami lebih kepada leissure.tp dalam pada leissurenya penuh gak satu beg bagasi ngn coklat..hurmm...


hari first ktorg byk rehat2 dlm bilik..pusing2 pantai..tgok matahari terbenam sambil perhati gelagat orang..hihi.selain tu usha2 hotel yg best incase next time datang ag.kat area pantai chenang mmg byk hotel2 so kalau nak walk in pon xde probleum kot.dan mmg happening waktu malam ala2 pasar malam tepi pantai kat aonang beach krabi tu.mmg sebijik sangat.




lepas da penat bergambar ktorang balik bilik mandi selesaikan apa yang patut then terus keluar cari makan.sambil2 tu boleh servey pakej untuk esok.area pasar malam chenang tu banyak kedai2 kecik yg jual pakej.kami pilih kedai yang hujung sekali sebab paling dekat ngn hotel.tak larat nak servey semua kedai.pilih jer la yang paling dekat.lagipun mybe harga xbeza sangat kot.so trip esok kami pilih mangrove river tour.harga utk 2 orang rm170.mangrove river tour makan masa selama satu hari dr kul 9 sampai 5 petang.harga termasuk set makan lunch dan transport pergi/balik dari/ke hotel.pakej ni agak mahal sikit kalau dibandang nagn island tour.tapi berbaloi gak.kiranya satu hari aktiviti luarla.mmg good experience...



ni contoh resit yang setiap tour akan bagi.kena simpan resit elok2 jangan hilang.nanti pagi2 esok pas breakfast terus tunggu transport(van) ke jeti..jeti ni mmg untuk ke mangrove tour je kalau xsilap sbb time island hopping naik ikut jeti lain.


jeti yang penuh dengan bot2..itu situasi dalam air je..yang atas darat ni penuh dengan pelancong kot...(nangis).xde space untuk duduk2 santai pun.nk kene tunggu trip semua datang ag.ade dekat pukul 11 baru gerak.serius...mmg rasa cam..hurmmm...mybe ktorang silap pilih tour kot.management yg cam ntah pe2..



muka yang excited masa mula2 naik bot.sampai tengah jalan.......cuak!!!
boleh tak tibe2 boat ni nak mati enjin tgh2 sungai ag.bot2 yang lain mcm haramm xnk bantu pon..siap sampai tgah jalan ade separuh dari kami naik boat yang satu ag.mula2 naik boat dalam 15 orang.sampai tengah2 bot tetibe dtg kawan dia suh setengah naik boat die.mybe nk penuhkan bot die kot.ntahhh...so yang tinggal cuma kami satu couple.couple dr arab.dr india 4 orang dan dari kedah 1 couple.budak yang handle boat (baju oren see picture).budak baru je belanjar2 kemudi boat.bila kami tahu die baru belajar.maka bertambah2 panik.boleh tak kami statik kat tengah2 sungai tu.tunggu bantuan xsampai2.bila ada boat lain lalu.terhuyung hayang boat kami.dari tengah sampai ke tepi sungai.pastu siap encik hubby n budak2 dr india pegang2 ranting kayu xnak kasi boat ke tengah balik.bahaya kot....boleh imagine tak??budak driver boat kol2 management die xde sape angkat boat.macam ape ntah...enjin masuk air la katanya.rugi sangat rase berjam2 terkandas kat dalam sungai tu..ish!!mmg bad experience btul la...byk gak trip expecially trip msuk ke gua n kelaut terpksa kami skip cos xcukup masa....rugiiiiii...btul2 kelaut sungguh!xleh nak wat apa pun cos pakej da bayar semua.mana boleh mintak ganti rugi..perhatikan gambar sticker kat baju kami.my advice jgn sekali kali beli tour ngan diaorang..service teruk n membahayakan nyawa pelancong.malu kat pelancong asing..



masa ni tgah tunggu bantuan sampai.nak hilangkan cuak kami posing puas2..dalam hati berdoa semua selamat.lepas dekat 2-3 jam lamanya barula smpai bantuan.tu pun kami still guna boat yang sama.cuma dorang betulkan ape ntah.still sangkut2 gak..




will continue....

bye..bye...


Thursday, December 25, 2014

banjir ooo banjir 2014

December 25, 2014 0 Comments
Assalamualaikum semua....
.
 allah..allah...allah.... 

 sekarang kita dikejutkan dengan banjir atau boh besar dikelantan.Astarfirul halazim..ya allah...banyak kecelakaan berlaku.bukan saja harta benda malahan ada yg smpai peringkat hilang orang tersayang.masyaallah..sedihnya.malahan ada tersebarnya rintihan mangsa banjir di manik urai,Kuala Krai.sungguh meruntun kalbu.rintihan  menyeru pertolongan antara mangsa yang terlibat rata2 orang tua,kanak kanak.bayangkan kalau keluarga kita terlibat sama.kuala krai hampir tenggelam sepenuhnya.bayangkanla tempat perlindungan pun dinaiki air.
ya allah...marilah kita bersama membantu setakat yang termampu walau cuma mengaminkan doa.



tolong..tolongla rakyat malaysia.

fenomena banjir besar ini jarang-jarang berlaku.last seingat sy time matrikulasi dulu around tahun 2004 dulu.time matrikulasi dulu juga terjadinya kejadian tsunami.dahsyar bila dikenang bali.
mudah mudahan kita dielakkan sebarang bencana alam yang lebih besar.amin....




semalam sy dan suami bercadang balik kampung kelantan.cuti hujung tahun.tapi kita cuma mampu merancang tuhan juga yang menentukan.sampai dipertengahan jalan abah telefon bgitau ada kejadian tanah runtuh di Gerik.abah dapat tahu pun melalui aplikasi wassap.untuk mengesahkan berita tu terus kami telefon JKR HULU PERAK.yea memang betul di gerik tanah runtuh.siap ada lori terjatuh gaung.masyaallah...terus kami terpaksa patah balik ke Ipoh.berehat saja di IPOH.
setiap yang berlaku pasti ada hikmahnya kan.top2 berita harini 25.12.2014 banjir dah turun ke kawasan Kota Bharu.hospital,stadium semua dinaiki air.hampir2 nak darurat.jalan perhubungan hampir terputus.Ya Allah selamatkanlah keluarga kami disana ya Allah...
sedih bila terbayang situasi kelam kabut disana..marilah  kita menderma selagi yang termampu..




Wednesday, May 28, 2014

bandung part 2...amaran banyak gambar..eh!

May 28, 2014 3 Comments

assalamuaikum...

ok baiklah kite sambung citer bandung untuk hari2 yg seterusnye yea....

untuk hari yg ke dua di sana ktorg sewa kete.kononye hari kedua ktorg berpakat nk ke destinasi jauh2 contohnya kawah putih kew..tangkuban perahu kew...planning awal budget nk ke tangkuban perahu jer.sbb pe??sebab sewa kete untuk ke sana murah ckit la berbanding utk ke kawah putih.tapi.......
time kami pergi tangkuban perahu cam xberape selamat lg.yeala kan meletus balik kang susah gak..lagi pulak agensi tu pon xleh jamin keselamatan ktorg.katanye belerang kuat lg.so kite cancel la ke tangkuban perahu tu terus ke kawah putih saje.kete sewa n the driver ktorg sewa dr satu agensi ni namanye
  hayuka bandoeng..kalau xsilap la.cerr tgok dlm fb cnfirm ade.xpon nati email me ye aneesdagreat@gmail.com utk keterangan lebih.da lupe ar..murah tau u agensi ni.service mmg tiptop.driver die ikut je kter nk g maner.even korang nk g dua2 tempat tangkuban perahu n kawah putih pon xpe.die follow jer...n yg paling best dorg siap cadangkan kat tempat mane yg murah.contohnya korang ckap nk beli kain n telekung murah.terus die bawak ke rumah kain.pastu kalau korang lapa terus die suggest tempat best..ktorg lunch di sangkuriang ke pe ntah namanye...tp masakan pergh mabelossss.restaurant ni odw turun dr kawah putih.da makan2 xpuas ag shopping terus meluru ke cihampelas walk.shopping jaket kulit.ronda2 pusing jap.last ke cibaduyut.bali barang2 kulit lg.sandal..kasut..wallet murah2 n high quality.kiter story one by one k..

first start ngn kawah putih.lokasi kawah putih ni agak jauhla sebenarnya.siap masuk kua pekan ag.siap dgn jammed2nyer lg.tp hasilnye mmg bombastik i tell u.siap die bawak kite atas bukit ag..sejuk.lebih kurang kat cameron highlands.dengan ladang teh nyer...strawberry..blueberry..sayur2 segar.semua jual tepi2 jalan jer.makan lak jagung rebus fuhss layan.sampai je kawah putih.da siap bayar2 masuk.ktorg siap di sajikan ngn minuman.de la satu cafe yg comel je sebelah parking kete.yang best nyer kiter leh pilih nk juice ape.nti die blend kn.of cos la kite pilih strawberry kot.kan cni kn strawberry mahal.so kat sana makan la puas2 kn.sedap masam2 manis mmg terbaiklah..suhu atas gunung starand la shejukkk...n in case korang nk ke sana mmg wajib baik mask k.bau belerang sgt kuat sampai bleh batuk2 la kat atas sane.so better prepare siap2..harga keseluruhan termasuk bayaran masuk lupa la.tp biasa2 je xde mahal sangat.mybe dlm 300ribu rupiah rasenyer.



sejuk je pandangan mata...kan best kalau dapat tinggal lama2 kat sini...




korang nak jus ape???semua free o termasuk dlm bayaran masuk kot











rumah kain ni ondway korang turun dr kawah putih tu.
pergh...nk terkeluar biji mata ni tgok kain2 sulam n telekung die...huhu.namgis...
encik hubby pon busy gak pilih2 kain tuk family belah nye..kite la sorg2 pilih kain.over tul!da terbalik ngn kiter...bayangkan 1 rumah yg besar tu pilih je kain ke telekung ke semua harga sama.lebih kurang 100ribu bersamaan dalm 23ringgit kiter...huwaaaa!!!dkt sini ktorg habis dkt 1k ok...mmg korang wajib pegi.kat sini lagi murah dr pasar baru.seriussss!!!ade makcik sorg dr malaysia ajar aku..suh guna duit malaysia time bayar sebab ag murah katanyer.btul gak tp ktorg xbawak duit malaysia banyak time tu.huhu...duit rupiah je bertingket tingket..so bayar je guna rupiah.kat rumah kain gak ade 1 perkihmatan yg mane korg leh terus pilih kain matching ngn family korang o hubby.terus suh die jahit then dorg akn hantar ke hotel korang tinggal.senangkan...dlm mase sehari leh siap.tempah on spot kau!harga kurang dr rm100 tuk 2 pasang k.murah yg amat.encik suami siap dpt kain free ag.sungguh tidak adil uncle taukeh tuh!nti will upload hasil jahitan dr sane ye.gambar lupa nk transfer..hihi..





ok.ni lebih kurang ke adaan di rumah kain.ha..see...see..encik suami lak yg shopping sakan kan..pitam!
puas pilih2..tapis lg..dan lagi...pikir tema raya ag...pikir ongkos lg..remabatla berbelas2 pasang gak kain cotton nsulam.sekali balik malaysia org dok jual kat online sampai seratus lebih padahal kat sana 23 ringgit je kak oii..rugi xbeli satu kedai.hihi...
rumah kedai ni one of the supplier kain cotton n sulam kt pasar baru tau.da borong2 siap dpt tawar2 ag.
jimat duit kami.


masyaallah...kain2 sulam mmg lawa2.rambang mata.pening kepala dlm tu..penuh ngn kain2 nyer...
dr xde org...sampai penuh org..sampai kosong xde org ktorg kat dalam rumah kain tu.puas hati!kt situ je da bazir masa 3 jam gak kot.pastu perut da lapa bru pikir nk cari restaurant.,mmg dasar kan.hihihi


destinasi kami seterusnya ke restauran yg agak famous gak.if korang de baca2 blog restaurant ni area2 jalan turun dr kawah putih gak.lupe nama jalan tu.restauran ni kalau xsilap namanya sangkuriang.sebutanya lebih kurang gitu la.makanan mmg mabelos..tempat pon lawa yg penting murah kot.mula2 ktorg nk ke kampung daun tp setelah dinasihati oleh encik driver @ supir terus cancel plan.


ni antara menu kami...



pernah tak korang makan cili padi sebanyak ni????perghhh...takut tengok!!
tapi rase die xpedas pon..sedap giler k...ayam kampung seekor ni abis ktorg ratah2..hihi

 ni nasi timbel nama die kalau tak silap..nasi die cam rase laian sikit.wangi..n sedap.mybe da siap masuk rempah kot..entah la...makan jer la kami...


gigh tak ktorg cari makanan.siap kene panjat2 tangga2 tinggi lagi nk ke pondok tu..hihi...
setiap ruang makan diperbuat dr rotan..ade tangga..siap ade kipas...depan pondok tu ade kolam ikan.weyhhh...mmg lawa la tempat ni...sila singgah nanti k...




sambung....next cihampelas walk..cibaduyut...rumah mode



rumah mode
rumah mode ni ktorg pegi ari 1st n 3rd..konon nye xpuas la.rumah mode mmg jual baju yg agak branded tp dgn harga murah.encik suami suka bangat rumah mode ni.high quality katanya.
tempat shopping area2 bandung ni lawa2 tau..satu banglo yg diubah jadi tempat shopping.mmg lawa la kan..siap ade sofa2 nye..kolam2 nyer..cafe nyer...lokasi rumah mode n cihampelas walk xde jauh mane...kalau rajin korang boleh berjalan jer manapak ramai2.senang jer...
ktorg tahan pengangkutan awam kat situ jer.mmg banyak "angkutan" dlm bandung ni.so korang leh jimat duit kat situ.xde la nk sewa supir je memanjang kn..tp kalau korang bawak anak kecil o warga emas nak tak nak wajib sewa la sepanjang kat sana.selain angkutan..teksi pon banyak kawasan bandung.bleh suh pengawal call teksi.ktorg suggest kn korang amek blue bird o mana2 teksi bermeter ye..bukan ape takut kene ketuk jer.

 kok ye pon takut ngn senapang tu..tp xyahla wat muka serius tu kak..hihi



cihampelas walk
cihampelas walk yang syok tuk berjalan2..tp xbest sangat tuk shopping.sbb cam xde ape yg seronok sangat.barang semua sama jer...baju2 t shirt agak mahal gak.yag menarik kat sini cuma idola2 hero yg konon gagah perkasa tu jer...tp kat kawasan cihampelas ni ade 1 shopping complex tau..besar gak.ala2 shopping mall yg besar la kat sana.siap ade cinema bagai..mall die dalam taman.cantik gak.ngeteh petang2 syok gak.
ktorg tak berjalan sgt dlm shopping mall tu sbb yeala kalau ke shopping mall tempat kite pon banyak kan..
masuk mall semata nak cucuk duit jer.pastu kua meronda kawasan cihampelas tu.tengok gelagat org.beli cenderahati sikit..terus gerak balik.


Tuesday, May 27, 2014

yok bandung part 1..ewahh siap part lagi..

May 27, 2014 2 Comments

assalamualikum.....


alhamdulillah
beberape bulan lepas rezeki murah.n sekali lagi ktorg pegi travel...yeay2!!
selagi hidup berdua nie..kiter berjalan2 la puas2 yer...
destinasi kali nie ktorg p BANDUNG!!!
mmg heaven tuk kaki2 shopping xpecially si isteri la...hihi
si suami ikut jer la ye...
shopping mmg puas hati..rambang mata tahap dlm mata pon nampak.$$$$$
bayangkanla terun hotel je shopping..jalan sikit je shopping..sambil makan pon shopping....
balik je malaysia dua2 pokai...hahaha...

nah....as usually picture alwiz first...hahaha


ktorg cam biasela nk jimat org ada2 jer naikla kiter air asia...dr lcct terus ke bandung.MAS cuma dr kl ke jakarta yer..terus ke bandung mmg xde la.jgn nak eksen naik mas...hahaha.sebenarnye beberapa hari sebelum berlepas ktorg dr email dr air asia inform yg flight ktorg terpaksa delay.mujr gak ter ambil insurans.so yg untungnye kalau kiter amek insurans..kite lehla tukar waktu flight.contohnya sepatutnya flight ktorg pkul 10.30am.tp ktorg tukar ke 6.30am..untung kan...leh lame2 ckit kat bandung.bile sampai je airport bandung mmg banyak teksi berkeliaran..hihi.terus korg kua dr pintu belok kekiri tempat kumpul teksi banyak2 tu.(kaler hijau).cakap je nk ke hotel maner.dorg bawakkn yg pentingnye rupiahnye harus ade dong...ktorg aritu stay kat hotel progo.mmg recommended ok!!sangat dekat ngn  tempat shopping.hotel progo ni kat jalan dago.factory outlet mmg bersepah...me happy!!!!
kitorg stay di hotel progo untuk 3h2m je pastu ktorg pindah ke zodiak asia afrika.dekat sikit ngan pasar baru katanyer....


day 1-ktorg sampai hotel.check in hotel.rehat2 jap.pastu terus kua jalan2...pusing2 kawasan jalan dago seround.servey la kononye sekali terbeli gak 2 helai baju hari 1st tu.geram sangat...baju budak2 masyaallah lagi la banyak n comey2..kalau ade baby nanti insyaallah nk datang ag la.shopping baju anak lak..hihi.




Saturday, May 17, 2014

travelog: krabi

May 17, 2014 0 Comments

day 3

alhamdulillah..hari ke tiga di krabi kami siap2 bekfes kemudian kami check out hotel dan pindah ke hotel.konon xpuas jalan2 ke krabi akhirnye kami amek keputusan hari ketiga kite sambung cuti.kalau ikut plan asal sepatutnya hari ke tiga kami gerak terus ke hatyai.tapi encik hubby kata hatyai kust 2 hari pon ckup.krabi spend 4 hari.ok baiklah!

hari ke 3 kami sewa motor.dalam rm20 gitu kot utk 24jam,consider murahla kan..hari ni kami pusing2 aonang beach...krabi town puas2..hihi.time sewa motor tu passport dorang akan pegang tau..
aonang beach n krabi town dekat jer.dlm 30 minit gak ar..sambil2 cuci mata.bila lagi nk sampai krabi kn.







dekat mane2 traffic light mesti ade makhluk2 replika ni..xtaula ape motif...








ok da puas ronda2 town n pantai sampai tgahri.petang nye kami kayaking..yeay2!!!!best sgt...maklumla xpernah kayak sebelum ni..lenguh gak ar.tp best tau...hihi..ktorg pusing mangrove river.siap benti pastu panjat masuk gua ag.korang mmg kene cuba k...da puas pusing pulau meh pusing river lak...package die pon include makan gak.dlm 30 ke 50 gitu kot.lupa ar..mmg puasla.smpai dinihari baru ktorg balik bilik...penat gler kot...hotel yg ktorg baru pindah btul2 sebelah jalan utama.mlm2 layan lagu dlu la kat koridor sblum tido.happening die mmg xingatla.byk pub la kat krabi ni..mat2 saleh minah2 saleh suka la tue...








malamnye kami tidur awal esok awal2 pagi akan ade van jemput ktorg ke haytai lak...
ok abis da cerita di krabi..kejap je rasa.kat krabi banyak ag aktiviti best tau.tinggal siap budget je la..
sekali sekala ape salahnye..pergi berdua ngn encik suami..hihi