Thursday, December 25, 2014

banjir ooo banjir 2014

Assalamualaikum semua....
.
 allah..allah...allah.... 

 sekarang kita dikejutkan dengan banjir atau boh besar dikelantan.Astarfirul halazim..ya allah...banyak kecelakaan berlaku.bukan saja harta benda malahan ada yg smpai peringkat hilang orang tersayang.masyaallah..sedihnya.malahan ada tersebarnya rintihan mangsa banjir di manik urai,Kuala Krai.sungguh meruntun kalbu.rintihan  menyeru pertolongan antara mangsa yang terlibat rata2 orang tua,kanak kanak.bayangkan kalau keluarga kita terlibat sama.kuala krai hampir tenggelam sepenuhnya.bayangkanla tempat perlindungan pun dinaiki air.
ya allah...marilah kita bersama membantu setakat yang termampu walau cuma mengaminkan doa.tolong..tolongla rakyat malaysia.

fenomena banjir besar ini jarang-jarang berlaku.last seingat sy time matrikulasi dulu around tahun 2004 dulu.time matrikulasi dulu juga terjadinya kejadian tsunami.dahsyar bila dikenang bali.
mudah mudahan kita dielakkan sebarang bencana alam yang lebih besar.amin....
semalam sy dan suami bercadang balik kampung kelantan.cuti hujung tahun.tapi kita cuma mampu merancang tuhan juga yang menentukan.sampai dipertengahan jalan abah telefon bgitau ada kejadian tanah runtuh di Gerik.abah dapat tahu pun melalui aplikasi wassap.untuk mengesahkan berita tu terus kami telefon JKR HULU PERAK.yea memang betul di gerik tanah runtuh.siap ada lori terjatuh gaung.masyaallah...terus kami terpaksa patah balik ke Ipoh.berehat saja di IPOH.
setiap yang berlaku pasti ada hikmahnya kan.top2 berita harini 25.12.2014 banjir dah turun ke kawasan Kota Bharu.hospital,stadium semua dinaiki air.hampir2 nak darurat.jalan perhubungan hampir terputus.Ya Allah selamatkanlah keluarga kami disana ya Allah...
sedih bila terbayang situasi kelam kabut disana..marilah  kita menderma selagi yang termampu..
0 orang terhebat:

Post a Comment

comment here!!

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails